Opleiding Hip-hop dansdocent

  • Doelgericht lesgeven 
  • De beste leermethodes 
  • Meetbare vooruitgang in Dansprestaties 
Neem contact met ons op!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het theoretische gedeelte van de opleiding voor Hip-Hop docent(e) is samengesteld uit de seminar Dans en Choreografie, de cursus Doceren en de seminar Wat is Hip-Hop. Het praktische gedeelte van de opleiding bestaat uit het onderwijzen maar ook het zelf correct beheersen van specifieke onderdelen en (basis) technieken van de dansstijl zelf, en wordt er gekeken hoe de theoretische kennis en fysieke vaardigheden toegepast worden in de praktijk.

Na het succesvol behalen van de opleiding, zal de dansdocent(e) binnen de dansstijl Hip-Hop in staat zijn om:
• een objectieve beoordeling kunnen maken van het iemands dansniveau en de nodige verbeterpunten
• aan de hand van iemands manier van dansen een goede inschatting kunnen maken van een passende lesmethode
•  zelfstandig en doelgerichte danslessen of workshops verzorgen, ongeacht de doelgroep, leeftijden of dansniveau van de leerlingen
• snel en effectief zorgen voor vooruitgang en resultaat in de prestatiedoelen van de leerlingen

Wat zeggen anderen over de opleiding?

Het is een opleiding met een duidelijke visie en missie. Na 4 dagen intensief bezig te zijn geweest met de theorie en de praktijk heb ik helder voor ogen hoe ik als danser, dansdocent en ondernemer verder te werk wil gaan. Omdat de Dansacademie werkt met kleine groepen is er veel aandacht voor het individu. Het verschil t.o.v. andere dansopleidingen is dat de Dansacademie meer oog heeft voor verdiepend en wetenschappelijk onderbouwend onderwijs. Dit straalt zoveel kwaliteit en professionaliteit uit dat ik overweeg om in de toekomst meerdere onderwijsactiviteiten bij de Dansacademie te volgen.

Angela van der LaanDansdocente, eigenaar van The Dance Area en oprichter van Dansstudio A&A
Lees alle aanbevelingen

Toelating & kosten

Voor de dansopleidingen is het een vereiste dat je (minstens) ervaring hebt met de betreffende dansstijl, met het choreograferen en met het les geven.
Tijden de opleiding krijg je mogelijk veel nieuwe en geconcentreerde informatie. Het is daarom van belang dat je al in bezit bent van een goed fundament van begrip omtrent deze onderwerpen, om daar verder op te kunnen bouwen.

De kosten bedragen € 749,- (excl. btw) waarbij inbegrepen:
– 4 dagen (intensieve) studie + examendag
– lesmateriaal
– examen (+ een 1 herexamen indien nodig)